Jutphaas Wonen en Trebbe realiseren 50 studio’s en 66 appartementen in HoeveRijk

Op 4 juli ondertekenden Jordi Vermaas directeur-bestuur van Jutphaas Wonen en Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe, de turnkey overeenkomsten voor de ontwikkeling en bouw van 50 studio’s en 66 appartementen in de omvangrijke gebiedsontwikkeling HoeveRijk Nieuwegein. Hiermee geven Jutphaas en Trebbe invulling aan de vraag naar duurzame, betaalbare woningen. HoeveRijk is een gebiedsontwikkeling van ontwikkelcombinatie VOF Trebbe-Lunee en biedt straks plaats aan 178 woningen, een supermarkt, fitnesscentrum en een klim- en bergsportcentrum.

HoeveRijk

De appartementen en de studio’s
De nieuwe appartementen komen in de wijk Blokhoeve in het deelplan HoeveRijk. De 66 appartementen worden gerealiseerd naar een ontwerp van A3 Architecten. De twee- en driekamerappartementen zijn verdeeld over vier lagen en hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 65 m2. Dit maakt de appartementen zeer geschikt voor verschillende doelgroepen; senioren en één- en tweepersoonshuishoudens. Damast architects tekende voor het ontwerp van de studio’s en tweekamerappartementen. Het zes lagen tellende gebouw biedt plaats aan 50 studio’s en tweekamerappartementen. Deze studio’s zijn bij uitstek geschikt voor jongeren.

Marco van Dijk, Hoofd Vastgoed en Wonen bij Jutphaas Wonen: “Er is lang gewerkt aan dit project, dit is een volgende belangrijke stap op weg naar de realisatie van een variëteit aan comfortabele woonproducten met lage woonlasten.” Ook Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe is blij met de overeenkomst. “Na verschillende plandelen in Blokhoeve te hebben gerealiseerd, ben ik blij dat we ook met HoeveRijk weer een belangrijke stap verder zijn. We kijken ernaar uit om deze betaalbare woningen aan Nieuwegein toe te mogen voegen.”

HoeveRijk

Duurzaam en gezond
Duurzaam en gezond wonen staat centraal in Hoeverijk. Vanzelfsprekend voldoen daar de appartementen en studio’s ook aan. Zo worden deze voorzien van uitmuntende isolatie en een warmtepomp. Daarnaast krijgen de woningen voor de opwekking van energie zonnepanelen. Bovendien is gezonde binnenlucht in de appartementen en studio’s geborgd door het plaatsen van extra CO2-sensoren.

Planning en verhuur
Met de ondertekening van de turnkey overeenkomsten, wordt de volgende stap in de voorbereiding gezet. Naar verwachting start de bouw van de studio’s in het tweede kwartaal van 2024 en volgen de eerste opleveringen medio 2025. De bouw van de 66 appartementen start eind 2024. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste appartementen eind 2025 of begin 2026 opgeleverd. Jutphaas Wonen neemt de appartementen en studio’s in verhuur, naar verwachting start de verhuur van de 50 studio’s in de loop van 2024. Start verhuur van de 66 appartementen volgt dan een half jaar later.

HoeveRijk Nieuwegein
Blokhoeve is de jongste nieuwbouwwijk van Nieuwegein. Het oostelijk deel is inmiddels voltooid, in het westelijk deel ontwikkelde ontwikkelcombinatie VOF Trebbe-Lunee een volledig nieuw plan; Hoeverijk. Dit nieuwe plan omvat de nieuwbouw van een klim- en bergsportcentrum, een Aldi, met daarbovenop een fitnesscentrum. Daarnaast beantwoordt deze gebiedsontwikkeling aan de vraag naar goede woningen. Naast de studio’s en appartementen voor de sociale verhuur, voorziet Hoeverijk ook in de vraag naar koopwoningen in de vorm van twaalf twee-onder-een-kapwoningen en vijftig stadswoningen, in een later stadium volgen er nog circa tien eengezinswoningen. Zo wordt HoeveRijk een plek met een thuis voor iedereen.

HoeveRijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk